top of page

Kikärtspasta grundrecept

Mitt recept på kikärtspasta är det många som tycker om. Därför tänkte jag nu lägga ut grundreceptet som man enkelt kan utgå från för att göra sina egna fantasifulla former på pastan;) Om man vill testa en veganskt variant så ligger redan grundreceptet på min veganska kikärtspasta uppe på bloggen.

Kikärtspasta grundrecept

Ingredienser::

6 dl kikärtsmjöl

1 tsk psylliumhusk/fiberhusk

½ tsk salt

4 st små ägg

2 msk olivolja


Beskrivning:

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

  2. Vispa övriga ingredienser i en annan bunke vid sidan.

  3. Häll äggblandningen över de torra ingredienserna och rör ihop det snabbt till en deg.

  4. Knåda därefter degen i ca 5 minuter tills den är mjuk, smidig och inte fastnar på händerna. Om den fastnar på händerna så tvätta händerna igen och tillsätta mer mjöl i degen innan du fortsätter knåda. Om den blir för torr (den har mjöl runt sig som den inte absorberar) kan du tillsätta mer vatten.

  5. Ställ in degen i kylskåpet för att kylas i ca 30 minuter.

  6. Mjöla bänken med lite kikärtsmjöl. Kavla ut degen lite och vik sedan ihop den igen. Upprepa mjölandet, kavlandet och ihop vikningen så att du kan kavla degen tunnare och tunnare för varje gång.

  7. När den börjar bli tunn behöver du inte vika ihop den igen utan då kan det räcka med att lyfta på degen, mjöla bänken lite och sedan vända på den och fortsätta kavla. Gör så ända tills degen är ca 1,5 mm tjock.

  8. Skär ut valfria former av pastan och koka i ca 3 minuter.



Commentaires


bottom of page