top of page

Vegansk kikärtspasta grundrecept

För några veckor sedan lade jag upp ett recept på Instagram på kikärtspasta som jag jobbat mycket med för att få fram. Då var det en del som undrade om jag hade någon vegansk variant på det och självklart ordnar jag det! Så här har ni ett recept på vegansk kikärtspasta. Den smakar precis lika bra som den med ägg, men kräver lite mer mjöl till utbakningen;)

Vegansk kikärtspasta grundrecept

Ingredienser:

5 dl kikärtsmjöl

2 dl vetemjöl/bovetemjöl (+ extra till utbakning)

1 tsk psylliumhusk/fiberhusk

½ tsk salt

1 dl kikärtsspad

2 msk olivolja


Beskrivning:

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

  2. Vispa övriga ingredienser i en annan bunke vid sidan.

  3. Häll den blöta blandningen över de torra ingredienserna och rör ihop det snabbt till en deg.

  4. Knåda därefter degen i ca 5 minuter tills den är mjuk, smidig och inte fastnar på händerna. Om den fastnar på händerna så tvätta händerna igen och tillsätta mer mjöl i degen innan du fortsätter knåda. Om den blir för torr (den har mjöl runt sig som den inte absorberar) kan du tillsätta mer vatten.

  5. Ställ in degen i kylskåpet för att kylas i ca 30 minuter.

  6. Mjöla bänken med kikärtsmjöl. Kavla ut degen lite och vik sedan ihop den igen. Upprepa mjölandet, kavlandet och ihop vikningen så att du kan kavla degen tunnare och tunnare för varje gång.

  7. När den börjar bli tunn behöver du inte vika ihop den igen utan då kan det räcka med att lyfta på degen, mjöla bänken lite och sedan vända på den och fortsätta kavla. Gör så ända tills degen är ca 1,5 mm tjock. Det gör inget om degen måste vara lite mjölig på ytan för att den inte ska fastna på bänken då mjölet ändå försvinner sedan när den kokas.

  8. Skär ut valfria former av pastan och koka i några sekunder eller tills den flyter upp.

  9. Häll av varmvattnet och häll därefter på kallvatten. Häll av kallvattnet och ringla därefter över lite olivolja för att den inte ska fastna.



bottom of page